ECHOES OF THE HOLOCAUST IN JEWISH-UKRAINIAN RELATIONS: THE CANADIAN EXPERIENCE (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Вплив Голокосту на взаємини між єврейською та українською діяспорами в Канаді зосереджено на двох полях діяльності: 1) праці Комісії Дешена в справі викриття воєнних злочинців; 2) створення державного музею Голокосту. Обмеження мандату комісії до пошуків за гаданими злочинцями лише по боці нацистів та безпідставні звинувачення Візентальського центру проти української Дивізії «Галичина» стало причиною ворожнечі між єврейською та українською громадами в Канаді в 1980-х та 1990-х роках. У зв'язку з домаганнями єврейської спільноти, щоб Канада створила музей Голокосту, українські канадці вийшли з альтернативною пропозицією про створення державного музею, присвяченому усім геноцидам ХХ століття. До напружених стосунків між євреями та українцями спричинилися радянські підкидання фальшивої літератури. Після краху Компартії і розпаду Радянського Союзу відносини між двома канадськими громадами значно покращались.