ПЕЧАТКИ ДВОРЯНСЬКОЇ РОДИНИ ДРУГЕТІВ ЗА ДОКУМЕНТАМИ ФОНДІВ ПРЯШІВСЬКОГО ТА ЗАКАРПАТСЬКОГО АРХІВІВ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
У результаті дослідницької роботи в Державному архіві м. Пряшів (Словаччина) та Державному архіві Закарпатської області (Україна), автор виявив достатню кількість печаток (відбитків печаток) дворянської родини Другетів, переважно за XVII ст. Цими печатками завірені документи, які торкаються різного роду діяльності: державної, господарської, військової, економічної тощо. Всі ці печатки, можна умовно поділити на: 1) особисті (перстневі, каблучкові) із зображенням щита родового герба; 2) середні іменні посадові гербові печатки із однією підстрочною легендою; 3) великі іменні посадові гербові печатки з двома підстрочними легендами;4) одна сургучна підвішена печатка. В основному всі відбитки печатки воскові на папері. У багатьох печатках присутній овальний щит. Незмінним на печатках герба Другетів залишаються сім дроздів. На середину XVII ст. складається на печатках загальний герб Другетів. Оскільки родинні документи Другетів зберігаються в інших родинних архівах дворянських родин північно-східної частини Угорського Королівства, яке тоді перебувало у складі Австрійської імперії, потрібно продовжувати пошук документів даної родини. Дане питання вимагає подальшого вивчення.