ІНОЗЕМНА ДОПОМОГА АРА В УКРАЇНІ: РАДЯНСЬКА ТА УКРАЇНСЬКА ІСТОРІОГРАФІЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Проаналізовано особливості висвітлення діяльності Американської адміністрації допомоги в радянській та сучасній українській історіографіях. Встановлено відмінності у визначенні ролі АРА при подоланні наслідків голоду 1921-1923 рр. Розкрито зв’язок між держаною політикою та позицією істориків за часів СРСР. Простежується трансформація образу АРА з «рятівника» у 1920-х рр. до «шпигуна-диверсанта» після 1930-х рр., і повернення до першого образу після 1990-х рр. Висвітлено регіональні аспекти та виявлено перспективні напрями для подальших досліджень.