М. ЗЕРОВ: ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОГО СВІТОГЛЯДУ (Zaporizhzhia Historical Review, 2020)
Стаття висвітлює питання становлення особистості й формування світогляду видатного українського мислителя Миколи Зерова. Встановлено, що більшість навичок дитина здобуває у дитинстві. М. Зерову була притаманна захопленість географією та історією. Згодом він став студентом історико-філологічного факультету Київського університету св. Володимира. Здобувши кваліфікацію, поїхав до Златопілля викладати історію та давні мови. Революційні події повернули М. Зерова до столиці, в якій він провів наступні три роки.