Жінки та реалізація радянського емансипаційного проекту на сторінках газети «Червоне Запоріжжя» у 1920-х рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
В статті проаналізовано висвітлення питань з повсякденного життя жінок та вирішення «жіночого питання» в Запорізькому краї на сторінках газети «Червоне Запоріжжя» у 1920-х рр. Визначено, що кількість публікацій, присвячених жінкам, була порівняно невеликою, що переважно зумовлено незначною роллю жінок в публічній сфері, особливо в першій половині 1920-х рр. Основна частина публікацій ініціювалася Запорізьким жіночим відділом. Дані публікації виступали в більшому ступені в ролі офіційних конструктів соціальної реальності, аніж здійснювали її транслювання, що було зумовлено вимогами радянського політичного управління. Більшість публікацій присвячувалася радянській емансипаційній діяльності в краї.