Криза матеріального забезпечення в Румунії як один із чинників колапсу російської державної системи (лютий – березень 1917 р.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
Стаття присвячена розгляду впливу проблеми матеріального забезпечення румунських військ і населення на поглиблення кризового стану російської державної системи взимку 1917 року. На основі джерел та літератури розглянуто фактичний стан ключових галузей військової економіки Царської Росії в період с серпня по грудень 1916 р. Досліджено позиції англо-французької та російсько-румунської сторін щодо вирішення проблеми кризи забезпечення і показана роль російської сторони для її фактичного подолання. Автор приходить до висновку про нездатність царизму одночасно задовольнити російські та румунські потреби в матеріальному забезпеченні без істотного обвалу російської військової економіки, що в, кінцевому рахунку, стало однією з головних причин Лютневої революції.