Кадри профспілок у політичному вимірі «відлиги» (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
Досліджується політичний аспект кадрової роботи професійних спілок, який розглядається як важлива частина роботи з кадрами правлячої партії. Доводиться взаємозалежність між зростанням кількості компетенцій профспілок та розвитком політичного потенціалу їхніх кадрів. Визначено, що ґрунтом для зазначених процесів було визнання спілками керівної та спрямовуючої сили правлячої партії. Основним політичним завданням профспілок була не ситуативна підтримка влади, яка мала місце з боку кадрів партії, а підтвердження правильності розроблених нею методологічних засад «відлиги» на етапі їх практичної реалізації.