Місце та роль художньої самодіяльності у культурному житті населення Донбасу в постокупаційний та повоєнний період (1943-1953 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2018)
У статті на основі архівних джерел та періодичної преси охарактеризовано стан художньої самодіяльності на Донбасі в перші повоєнні роки. Звернуто увагу на місце і роль клубних установ у повсякденному житті, а саме у забезпеченні дозвілля та культурно-просвітницької роботи серед мешканців регіону. Визначено, що попри надзвичайно високий стан руйнування клубних установ, самодіяльні колективи, які діяли в їхній структурі, наблизили культуру і мистецтво до населення, дали вихід його емоціям і здібностям. Незважаючи на ідеологічну і пропагандистську складову в своїй роботі, інститути культурного життя були важливим засобом подолання психологічної травми військового часу