[Християн Ґанцер. Радянська спадщина та українська нація. Музей історії запорозького козацтва на острові Хортиця. Зі вступним словом Франка Ґолчевського.: Серія ìРадянські та пострадянські політика та суспільствоì. Під ред. д-ра Андреаса Умланда. Т. 20. Штутгарт: Видавництво ìІбідемî 2005]. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
-