Локалізація літописної Cальниці. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядаються численні варіанти локалізації літописної р. Cальниця, пов’язаної з трагічними подіями походу Ігоря Святославича у Половецький степ навесні 1185 р. Висловлюється гіпотеза про розташування цієї річки в басейні Дніпра.