Характерні риси Запорозького етосу XVIII століття. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Статтю присвячено дослідженню характерних рис історичного етосу запорозького козацтва упродовж XVIII століття. Основу наукової розвідки склали документальні й наративні матеріали архівних і бібліотечних зібрань України, Польщі та Російської Федерації. Виокремлено та проаналізовано характерні складові запорозького етосу: місії “Щита Християнства”, зречення шлюбного життя, січового кодексу честі, а також дотримання зовнішньо-атрибутивних маркерів соціальної групи у одязі, зачісці тощо.