Соціальна трансформація південноукраїнської селянської общини наприкінці XIX – початку XX століття (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена питанню соціальної трансформації південноукраїнської селянської общини наприкінці ХІХ – початку ХХ століть. Вона містить у собі аналіз ґенези поземельних, соціально-економічних та спільнісних відносин в общині внаслідок зміни курсу аграрної політики. В статті приділено також увагу трансформації соціального простору південноукраїнського села на рубежі ХІХ – ХХ століть.