Специфіка етнічного складу міського населення Херсонської губернії кінця XIX ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті аналізуються матеріали Першого загального перепису населення, що стосуються такої важливої складової Російської імперії, якою була Херсонська губернія. Особлива увага приділена підрахункам відсоткового представництва різних етнічних груп у складі населення міст і повітів, співвідношенню чоловічого і жіночого населення в різних етносах, представлених у містах, конфесійній приналежності представників різних мовних груп. Використання статистичних джерел дає можливість побачити детальну, і в той же час цілісну картину етнічного складу населення міст губернії.