Погляди Андрія Жука напередодні Першої світової війни на історію та перспективи ідеї самостійної України. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті ставиться завдання прослідкувати становлення ідейно-політичних позицій Андрія Жука – одного з провідних діячів Української Центральної Ради, відомого політика, публіциста та науковця, на основі його праці “До історії української політичної думки перед (першою) світовою війною” та висвітлити його точку зору на історію українського самостійницького руху .