Селянство як “уявлена спільнота”. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Розглядається визначення поняття “селянство”. Підкреслюється умовність та конвенційний характер цього терміну. Селянство розглядається як специфічний спосіб життя, спільні риси якого проявляються в різний час і в різних регіонах, категорія не лише соціально-економічна, а в широкому розумінні – антропологічна. Поняття “селянство” постає як соціологічна абстракція, ідеально-типова конструкція. Пропонується застосування конструктивістського підходу.