До історії взаємовідносин Петра Ковалевського з представниками церковної діаспори (за матеріалами Міжнародного інституту соціальної історії). (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано документи, що зберігаються в Міжнародному інституті соціальної історії (Амстердам). Документи розкривають пізні аспекти життя Петра Євграфовича Ковалевського. Представлено кілька маловідомих документів, що відображають всю складність взаємовідносин представників російського та українського православного духовенства в діаспорі.