Політика вищих органів державної влади УРСР стосовно вугільної промисловості в 1991 р. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті висвітлюються методи управління вугільною галуззю, зміст програми щодо її стабілізації, результативність політики, що здійснювалася. Неефективність політики автор пов’язує зі збереженням традиційної системи державної підтримки підприємств, розвалом системи матеріально-технічного постачання, з весняним страйком шахтарів. Автор робить висновок про те, що у суспільстві не вистачило інтелектуальних сил, щоб відповісти на болючі питання, які постали перед вугільною промисловістю у зв’язку з упровадженням ринкових відносин та переходом галузі під юрисдикцію України.