Між Сходом та Заходом: регіональні особливості зовнішньополітичних уподобань в Україні. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Унікальне географічне розташування України відігравало, відіграє й, без сумніву, буде відігравати важливу роль у її політичному житті. Можна визначити низку факторів, які привели до цього: історичний досвід існування між і “усередині” східних і західних держав; регіональний поділ по лінії Схід-Захід у сучасній Україні; закріплення цього поділу в зовнішньополітичних перевагах українців; місце України в сучасній світовій політиці. Аналізу цих питань і присвячена дана стаття, що заснована на різних джерелах: результатах опитувань громадської думки, політичних програмах кандидатів на останніх президентських і парламентських виборах, аналітичних записках та ін.