Про порушення законів України “Про охорону культурної спадщини” та “Про охорону археологічної спадщини”. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Аналізується стан дотримання Законів України “Про охорону культурної спадщини” та “Про охорону археологічної спадщини”. Констатується, що серед об’єктів культурної спадщини найбільш уразливими є археологічні об’єкти, якими багата територія України. На регіональному рівні розглядаються факти порушення законодавства про охорону археологічних пам’ятників, роль органів влади у попередженні цього процесу