Про початок сходознавства в Одесі (за матеріалами одеського товариства історії та старожитностей). (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Діяльність Одеського товариства історії та старожитностей була вагомим внеском у формування сходознавства в Україні. Сформовані членами товариства колекції східної давнини та низка наукових публікацій лягли в основу подальших історичних досліджень країн Сходу та розвитку сходознавчих дисциплін.