Дмитро Паліїв про національно-визвольні змагання на західноукраїнських землях у першій половині ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано наукові студії Д. Палієва з воєнної історії України ХХ ст., насамперед історії легіону Українських січових стрільців, Листопадової революції 1918 р. на західноукраїнських землях, участі Галицької армії в українсько-польській війні 1918–1919 рр., українського національно-визвольного руху у Польщі 1921–1939 рр. Показано цінність творчого доробку Д. Палієва для розвитку вітчизняної військової історичної науки.