Український опозиційний рух 70-80-х рр. XХ ст. в європейському вимірі: історіографічний аналіз. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Аналізується вітчизняна і зарубіжна історіографія проблеми опозиційного руху в Україні і країнах Центрально-Східної Європи 70–80-х рр. XX ст. Проведено класифікацію історіографічного доробку, визначено особливості національних інтерпретацій опозиційної боротьби, розкрито сутінь залучення компаративного аналізу у дослідженнях. З’ясовано вплив соціально-політичних чинників кінця XX – поч. XXI ст. на характер історіографічного процесу.