Південноукраїнські матеріали з фольклору та етнографії у звітах інституту етнографії АН СРСР (1940-1960-ті рр.). (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Великий пласт південноукраїнських матеріалів протягом ХХ століття було зібрано дослідниками Інституту етнографії АН СРСР. За результатами експедиційних досліджень цього інституту можна судити про великий професіоналізм учасників експедицій та багатогранну тематику зібраних джерел. Саме етнографічні та фольклорні джерела дають нам можливість ретельно і ґрунтовно дослідити культурне та духовне життя українського народу на Півдні України.