Народна пам’ять vs офіційна політика пам’яті в Україні (на прикладі комеморіації трагедії Голодомору 1932–1933 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
Автори статті проаналізували складові політики пам’яті в Україні. З’ясували впливи політики пам’яті на формування національної ідентичності та громадянського суспільства.Можна обґрунтовано стверджувати, що Голодомор перетворився у складову національної пам’яті. Люди старшого покоління пройшли через горнило Голодомору. Ці трагічні події закарбувалися в їх пам’яті. Отже, пам’ять є дійсно одним із центральних понять в дослідженні Голодомору. Пам’ять є центральна складова національної ідентичності.