Шкільна освіта як засіб ідеологічного впливу на міське населення Ізмаїльської області УРСР (1944-1954 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
Розглянуто шкільну освіту як засіб ідеологічного впливу на міське населення Ізмаїльської області УРСР. Визначено особливості освітньої політики в області як інструменту формування радянської ідентичності. Досліджено зміни в шкільній освіті, що відбулися в процесі радянізації, встановлено основні напрями, форми й методи ідеологічного впливу на учасників освітнього процесу – учнів, учителів та батьків. Автор приділив значну увагу вивченню ідеологізації навчального процесу та насадженню комуністичних ідей під час уроків, позакласних та позашкільних заходів, використанню наочної пропаганди, діяльності партійної, комсомольської та піонерської організацій у школах.