Насадження «русского мира» в Україні як засіб деформації культурно-національної ідентичності українців Донеччини (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
У статті висвітлюється процес насадження в Україні «русского мира» як засобу деформації культурно-національної ідентичності українців Донеччини. Зауважено, що деформації піддавалася не лише культурна ідентичність, але й національна свідомість, ментальність й етнопсихологія української нації. Зазначено, що однією з найбільш застосованих гібридно-інформаційних технологій була та залишається доктрина «русского мира». Наголошено, що певна частина етнічних росіян і російськомовних українців, які залишили окуповані райони Донеччини, нині свідомо й активно набувають української культурно-національної ідентичності. Підсумовано, що сучасна ситуація з українською ідентичністю на окупованій частині Донбасу стала лише продовженням системного насадження «русского мира» в Україні та деформації культурно-національної ідентичності українців.