Поховальні мотиви у дослідженнях о. М. Зубрицького (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
У статті на основі вивчення наукової спадщини о. М. Зубрицького проаналізовано поховальні мотиви бойківської етнографічної групи. Висвітлено етапність поховального процесу та дотримання усталених звичаїв і обрядів із використанням його невід’ємних елементів та атрибутів. Окреслено уявлення у місцевого населення Бойківщини про смерть, рай та пекло. Описано систему заборон та обмежень для людей після смерті близького родича. Основний висновок статті полягає у констатації наявності архаїчних елементів поховальних мотивів серед населення Старосамбірщини та Турківщини.