Особливості інтеграційної взаємодії країн Північної Америки в рамках угод про вільну торгівлю: НАФТА та НАФТА 2.0 (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
Стаття присвячена огляду основних аспектів угод про вільну торгівлю між США, Канадою та Мексикою, що діяли з 1994 р. та що передбачені у нових домовленостях, узгоджених наприкінці 2018 р. Окрім традиційних для угод про вільну торгівлю економічних аспектів, характеризується низка неторговельних вимірів, які доповнюють економічну, торговельну та інвестиційну співпрацю північноамериканських країн в рамках НАФТА та оновленої угоди, яку умовно називають НАФТА 2.0. Серед них важливе місце займають питання охорони праці, захисту навколишнього середовища, культури, інтелектуальної власності, гендерної рівності та підтримки корінних народів.