Як запорізькі комуністи Дніпрогес будували (Zaporizhzhia Historical Review, 2019)
Стаття відтворює обстановку політизації, яка супроводжувала спору-дження промислових об’єктів на Дніпровському будівництві в Запоріжжі у 1927–1934 рр. Увага зосереджується на особистих амбіціях і пережи-ваннях керівників і активістів партійної організації КП(б)У на Дніпробу-ді. Добре відомий факт ворожого ставлення комуністів до безпартійних інженерів і техніків доповнюється деталями: технічна некомпетентність партфункціонерів, волюнтаристські замашки, нехтування технологічними вимогами, повне нерозуміння специфіки інтелектуальної професійної ді-яльності, примітивізація виробничих завдань. Автор наводить «живий го-лос конкретних учасників подій», зафіксований у стенограмах партійних зібрань, і здійснює його текстологічний і семіологічний аналіз.