РЕЗИДЕНЦІЯ БЕКЛЯРБЕКА МАМАЯ І МІСТО ОРДУ (до 60-річчя дослідження Кучугурського городища) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
В статті аналізуються проблемні питання Мамаєвої Орди: локалізація резиденції беклярбека Мамая і місце його вбивства, визначення статусу міста Орду і кордонів “приазовської нумізматичної провінції”. Розглядається можливість розташовування резиденції Мамая в районі Кременді-Базара та його вбивства на річці Йилки-су. Аналізується місто Орду, що було столицею Мамаєвої Орди за ханів Абдуллаха і Мухаммед-Булака. До складу “нумізматичної провінції”, окрім Приазов’я, включено територію Присамар’я, де значний відсоток монет карбований в місті Орду.