ОТАМАНИ БУЗЬКОГО КОЗАЦЬКОГО ВІЙСЬКА: ПРОСОПОГРАФІЧНИЙ ПОРТРЕТ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядаються біографії та діяльність отаманів, які залишили свій вагомий внесок у розвиток Бузького війська: П.М.Скаржинського, І.К.Краснова, В.П.Орлова, М.Р.Кантакузена. Зокрема розповідається про матеріальні статки вище згаданих отаманів, висвітлюється їх роль у колонізації південноукраїнського регіону. Майже всі отамани пройшли героїчний бойовий шлях, подаючи підлеглим приклад, під час російсько-турецької війни 1788–1792 рр. та війни із Наполеоном 1812 р. Разом з тим отамани бузького війська використовували своє положення у корисних цілях, привласнюючи собі кошти війська.