«В ЯКОМУ ВІДНОШЕННІ ДО "ХВИЛЬОВІЗМУ" ВСІ ТІ»: ФОРМУВАННЯ СВІТОГЛЯДНИХ ОРІЄНТИРІВ М. ХВИЛЬОВОГО (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена з’ясуванню процесу формування світогляду М. Хвильового – засновника ідеології хвильовізму. Досліджено нові факти, які проливають світло на таємницю народження М. Хвильового. Вивчено вплив соціального оточення на формування світоглядних орієнтирів, а також проаналізовано чинники, які позначилися на становленні патріота. Охарактеризовано вплив конкретних людей на особу М. Хвильового, наведено їх прізвища. Доведено, що саме цей комплекс чинників визначив вектор розвитку знакової персони доби Розстріляного відродження й дозволив йому стати ключовою фігурою своєї доби.