ВНЕСОК НІМЦІВ У РОЗВИТОК СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО МАШИНОБУДУВАННЯ КРИМУ В ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ХІХ – НА ПОЧАТКУ ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Статтю присвячено вивченню внеску німців у розвиток сільськогосподарського машинобудування. Вивчено причини та особливості поширення сільськогосподарської техніки на територію Криму. Доведено, що продукція, виготовлена на німецьких заводах Катеринославської та Північних повітах Таврійської губернії активно проникала на територію півострову у другій половині ХІХ ст. В основному сільськогосподарські машини поширювалися шляхом її купівлі місцевим населенням та земствами через створену мережу складів. Розкрито та проаналізовано процеси створення, розвитку та ліквідації приватних машинобудівних заводів у Криму.