УЧАСТЬ НЕПОВНОЛІТНІХ У ВІДНОВЛЕННІ ПРОМИСЛОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ УРСР У ПОВОЄННИЙ ПЕРІОД (1945 – ПОЧАТОК 1950-х рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
На основі вивчення архівних джерел, матеріалів періодичної преси та спогадів очевидців у статті висвітлюється та аналізується раніше малодосліджена та на сьогодні досить актуальна проблема використання дитячої праці у відновленні промислового потенціалу радянської України у перші повоєнні роки. Особливу увагу автор звертає на форми участі неповнолітніх у відбудовчих роботах, матеріально-побутове та нормативно-правове забезпечення праці юних робітників у досліджуваний період. Доведеними є факти питомого внеску праці підлітків та неповнолітніх у процес відбудови промислового комплексу радянської України у 1945 – на початку 1950-х років.