СИСТЕМА ПІДГОТОВКИ КАДРІВ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ІНТЕЛІГЕНЦІЇ ЧЕРЕЗ МЕРЕЖУ ВИЩИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ УРСР У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ 1950х – ПЕРШІЙ ПОЛОВИНІ 1960х рр. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджено систему підготовки кадрів науково-технічної інтелігенції в УРСР у другій половині 1950-х – першій половині 1960 рр. через мережу внз. Визначено, що об’єктивні процеси економічного та політичного розвитку СРСР обумовили реформування системи підготовки кадрів науково-технічної інтелігенції. Розкрито основні недоліки в системі функціонування вищої освіти, здійснено оцінку ефективності системи підготовки кадрів науково-технічної інтелігенції у зазначений період.