ДЕРЖАВНА ЕТНОНАЦІОНАЛЬНА ПОЛІТИКА ЯК ЧИННИК ВІДРОДЖЕННЯ І РОЗВИТКУ КУЛЬТУР ЕТНОМЕНШИН УКРАЇНИ (1990–2000і роки) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Проведена наукова реконструкція процесу підготовки вітчизняного законодавства, що регламентувало реалізацію етносами України прав на культуру, громадського виміру національного відродження. Виявлені як здобутки, так і прорахунки в цій справі, а також з’ясована міра відповідності норм законів аналогічним міжнародним документам. Проаналізовано участь у розбудові етнокультурного розмаїття України, органів державної влади, а також міжнародних структур.