РЕАКЦІЯ ХРИСТИЯНСТВА НА ВИМОГИ СУЧАСНОСТІ: УКРАЇНСЬКИЙ КОНТЕКСТ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядається місце християнських ідеалів у постмодерному суспільстві. Простежується реакція українських християнських церков на трансформації в соціально-економічній сфері. Даються відповіді на питання: як церкви трактують ознаки сучасності, соціальний прогрес, соціальний динамізм; що відбувається з християнськими напрямками внаслідок зміни парадигми (криза або трансформація). Аналізується можливість адаптації головної християнської функції морального регулятора в суспільстві до умов сучасності.