ЗАСТАВА НЕРУХОМОСТІ В АНТИЧНИХ ГРЕЦІЇ ТА РИМІ: ПОРІВНЯЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглянуті основні види застави нерухомості, які застосовувалися в Давній Греції і античному Римі. Серед них: умовний продаж з правом викупу, антихреза та іпотека. Визначена процентна ставка на гарантовану позику в Давній Греції, республіканському та імператорському Римі. Проаналізовані спільні риси і головні відмінності в угодах, гарантованих нерухомістю в античній Греції і античному Римі.