«ХУДОЖНИК ЕГО ИМПЕРАТОРСКОГО ВЕЛИЧЕСТВА». МИХАЙ (МИХАИЛ АЛЕКСАНДРОВИЧ) ЗИЧИ (1827 – 1906). СУДЬБА ВЕНГЕРСКОГО ХУДОЖНИКА В РОССИИ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Статтю присвячено російському періоду у житті та творчості угорського художника Міхая Зічі. Автор з'ясовує причини перебування митця на території Російської імперії, що тривало понад п’ятдесят років. Оглянуто процес формування та становлення Зічі як майстра. Проаналізовано його діяльність як придворного художника. Визначено зв’язки М.Зічі з російською та грузинською культурами.