ФОРМУВАННЯ КОНЦЕПЦІЇ ПРАВ ЛЮДИНИ У ЗОВНІШНІЙ ПОЛІТИЦІ США В 70-ті рр. ХХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджено формування концепції прав людини у зовнішній політиці США та механізми її реалізації у 70-ті рр. ХХ ст. Моральний зміст зовнішньополітичної стратегії на основі прав людини, запроваджений президентом Дж. Картером, мав відновити міжнародні моральні позиції Америки та забезпечити консенсус усередині країни. У практичному втіленні правозахисна проблематика перетворилася на ресурс зовнішньополітичного впливу.