ЗРУШЕННЯ В УРЯДОВІЙ ІММІГРАЦІЙНІЙ ПОЛІТИЦІ ФРАНЦІЇ НА РУБЕЖІ XX – XXI СТОЛІТЬ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена імміграційній політиці Франції, зокрема проаналізовано зміни на законодавчому рівні під час президентства Франсуа Міттерана, Жака Ширака, Ніколя Саркозі та розглянуто можливі зміни в імміграційній політиці новообраним Франсуа Олландом. Міграція – складний багатоетапний процес. В епоху глобалізації та науково-технічного процесу зважена міграційна політика є запорукою успіху країни на міжнародній арені. Як і на початку ХІХ століття, Франція залишається однією з найбільш витребуваних країн для мігрантів. Однак, незважаючи на беззаперечний досвід Республіки, її політика в даній сфері сприймається неоднозначно.