РЕАЛІЗАЦІЯ ІДЕЙ КОНФУЦІАНСТВА В ГЛОБАЛЬНОМУ СВІТОВОМУ ПРОСТОРІ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розкриваються умови реалізації ідей конфуціанства у Китаї та країнах Азіатськотихоокеанського регіону. Показано процеси історичного розвитку Китаю на сучасному етапі, що відкрили життєздатність основних цивілізаційних структур і принципів. Виявлено, що прогрес Китайської Народної Республіки на всіх напрямках зумовлений, підтриманий і забезпечений філософією її населення – конфуціанством, став глобальним проектом сучасного світу. Визначено вплив ідей конфуціанства на суспільні процеси та соціально-економічний розвиток країни.