ПОЛІТИКА НОВОЇ СІЧІ ЩОДО ЗАПОРОЗЬКОГО ГАЙДАМАЦТВА: ДЖЕРЕЛОЗНАВЧИЙ АНАЛІЗ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджується проблема позиції Коша Нової Січі як ключового гравця регіональної політики відносно гайдамацького руху, розглядаються відповідні практичні кроки Запорожжя та їх ефективність за тогочасної соціально-політичної ситуації. З’ясовуються особливості слідчого процесу та процедури стосовно розбійництва. Тема січової політики висвітлюється у контексті аналізу необхідного комплексу джерел, основу якого складають документи, випродукувані головним чином військовою та паланковими канцеляріями Запорожжя.