МІФОЛОГІЧНА СИСТЕМА СХІДНИХ СЛОВ'ЯН ТА ЇЇ ІСТОРИЧНА ТРАНСФОРМАЦІЯ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті розглядаються у поєднанні та історичному порівнянні дві основні складові світогляднорелігійної системи східних слов’ян ― міфологічна та демонологічна. Автор розкриває сутність трансформаційних змін міфологічної системи та еволюцію слов'янського язичництва, робить детальний аналіз пантеону і пандемонімуму. Дослідник аналізує індоєвропейську міфологічну основу. Простежується взаємозв’язок різночасових культурно-релігійних традицій, а також визначається сутність народного світогляду східних слов'ян.