ІДЕЙНІ ЗАСАДИ ДІЯЛЬНОСТІ ХРИСТИЯНСЬКОПОЛІТИЧНОГО СОЮЗУ В СТАНІСЛАВОВІ (ЗА МАТЕРІАЛАМИ ЧАСОПИСУ «ZWIĄZEK CHRZEŚCIJAŃSKI / ХРИСТІЯНЬСКИЙ СОЮЗ», 1897–1898 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті на основі матеріалів часопису «Związek Chrześcijański / Христіяньский союз» проаналізовано програмні засади, ідейні принципи та соціальну доктрину Християнсько-політичного союзу в Станіславові, досліджено його організаційні засади та суспільно-політичну діяльність, охарактеризовано мету, завдання та основні напрями діяльності організації, з’ясовано ставлення партії до єврейського питання, розкрито українсько-польські взаємини на регіональному рівні наприкінці ХІХ ст.