СУМСЬКИЙ ТЮРЕМНИЙ ЗАМОК У ХІХ ст. (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті досліджено процес створення та діяльності однієї з пенітенціарних установ Слобожанщини – Сумського тюремного замку у ХІХ ст. Розглянуто законодавчі основи будівництва в`язниці, систему управління та фінансування, роль громадськості в процесі функціонування закладу. З’ясовано питання участі у діяльності Сумського комітету Товариства опіки тюрем відомого підприємця та мецената І. Г. Харитоненка.