ЗАРОДЖЕННЯ ПРОТЕСТАНТСЬКОГО РУХУ У ПОЛТАВСЬКІЙ ГУБЕРНІЇ (КІНЕЦЬ ХІХ – ПОЧАТОК ХХ ст.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена виникненню протестантизму в Полтавському регіоні. Головна увага приділяється періодові історії протестантизму на Полтавщині 1880-х – 1908 рр. – коли релігійні течії протестантського спрямування ще асоціювалися зі «штундою» або «сектантством». Автор визначила час появи протестантизму в губернії, шляхи його проникнення, осередки розвитку релігійних спільнот на теренах Полтавського краю.