РИМО-КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА ХЕРСОНА В ХІХ СТОЛІТТІ (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
Стаття присвячена дослідженню історії появи і розвитку римо-католицької громади міста Херсона, а також будівництва місцевого храму в ХІХ столітті. Визначено ключові етапи розвитку римокатолицької церкви міста і кількісний склад католиків громади. Проаналізовано внесок окремих осіб в розвиток костьолу. Джерельна база даної роботи базується на архівних матеріалах Державного архіву Саратовської області (Росія) і раніше не використовувалась українськими дослідниками. Це дало змогу авторові ввести до наукового обігу новий масив фактологічного матеріалу.