ФОРМУВАННЯ АНТОНА КРУШЕЛЬНИЦЬКОГО ЯК ОСОБИСТОСТІ І ГРОМАДСЬКОПОЛІТИЧНОГО ДІЯЧА (КІНЕЦЬ ХІХ – ПОЧАТОК ХХ ст.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті проаналізовано формування Антона Крушельницького як особистості та громадськополітичного діяча Східної Галичини кінця ХІХ – початку ХХ ст. Охарактеризовано родинне середовище, що сприяло формуванню світогляду, політичних поглядів через спілкування сім’ї Крушельницьких з І.Франком, М.Павликом, що впливало на його виховання в національному дусі й становленню громадянської позиції.