РОЛЬ КОМІТЕТІВ НЕЗАМОЖНИХ СЕЛЯН У ВПРОВАДЖЕННІ РАДЯНСЬКОЇ ПОЛІТИКИ НА СЕЛІ (19201933 рр.) (Zaporizhzhia Historical Review, 2021)
У статті зроблено спробу критичного аналізу усталеного в історіографії підходу до комітетів незаможних селян, як вагомого чинника радянізації українського села. Визначаються основні фактори, як об’єктивного характеру так і суб’єктивні, що перешкоджали організації незаможних селян бути дієвим механізмом впровадження соціалістичних перетворень та зумовлювали її низьку працездатність. На підставі виділених проблемних аспектів, окреслено перспективи подальшого дослідження.